Onderstaand wordt er een uitleg gegeven over de zorgvormen van Action Kids. Voor meer informatie over de zorgvormen kunt u contact opnemen met het algemene telefoonnummer van Action Kids: 085-1054591
Tijdens de intake wordt samen met de ouders / voogd bepaald welke zorgvorm het beste aansluit bij de vraag van de jeugdige.
Logeerweekenden en midweken
Action Kids biedt de mogelijkheid tot tijdelijk verblijf voor de jeugdigen. Een omgeving waar zij later aan terug zullen denken als een plek waar zij positieve ervaringen hebben opgedaan. Dit wordt aangeboden in de vorm van logeerweekenden, maar ook met midweken tijdens de zomer vakantie.
Door middel van activiteiten wordt er tijdens deze dagen gewerkt aan doelen uit het zorgplan. Dit gebeurd voornamelijk in groepsverband maar uiteraard wordt hierin ook tijd vrij gemaakt voor individuele aandacht. De overnachtingen vinden plaats in (zoveel mogelijk) vaste groepsaccommodaties.
Doordat er niet thuis geslapen wordt, is de periode van begeleiding die aan één stuk geboden kan worden langer. Dit biedt de mogelijkheid om aan andere (soms intensievere) doelen te werken tijdens het verblijf of de mogelijkheid om de begeleiding verder uit te diepen.
De jeugdige wordt zoveel mogelijk betrokken bij de doelen waarmee hij/zij begeleid wordt. Zo zal aan het begin van de weekenden/midweek altijd een gesprek plaatsvinden samen met de jeugdigen over aan welke doelen er in die dagen gewerkt gaat worden.
Ambulante begeleiding
Naast het kortdurend verblijf, biedt Action Kids ook mogelijkheden voor ambulante begeleiding.
De combinatie van kortdurend verblijf met ambulante begeleiding biedt in onze ogen optimale mogelijkheid om de ontwikkeling van de jeugdige te stimuleren. Er is dan sprake van een doorgaande lijn in ontwikkeling.
Tijdens de ambulante begeleiding wordt er door de pedagogisch medewerker samen met de jeugdige en ouders in de thuissituatie gewerkt aan doelen uit het zorgplan. Deze doelen kunnen zeer sterk uiteenlopen van aard, van het stimuleren van de zelfredzaamheid tot het verbeteren van samenspel met andere jeugdige uit het gezin, maar ook het leren plannen van huiswerk of verzelfstandiging in het verkeer behoren tot de mogelijke doelen.